Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάζω τη μαλακία που μας δέρνει

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για την καταδίκη της βίας στη χώρα μας. Στα μάτια της κυβέρνησης η πραγματική απειλή αυτή τη στιγμή  για τη χώρα μας φαίνεται να είναι η βία. Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στα προβλήματα της χώρας, στην πείνα, την εξαθλίωση, την ανεργία και τον ορυμαγδό κακών που έχει φέρει η φιλομνημονιακή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και όλα τους μοιάζουν παραδεισένια. Το κυρίαρχο πρόβλημα σύμφωνα με τα λεγόμενα τους είναι η βία και για να ακριβολογούμε η βία της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που όλως τυχαίως είναι αντιπολίτευση και παίζει να γίνει και κυβέρνηση οσονούπω. Όποιος αντιτίθεται στα μέτρα και υπερασπίζεται διαμαρτυρόμενος τα δικαιώματα του είναι αυτόματα αριστερός, ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και τρομοκράτης και ασκεί βία που είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ή για τη Νέα δημοκρατία καλύτερα.

Εγώ γύρω μου πάντως η μόνη Βία που βλέπω είναι αυτή της κυβέρνησης. Για την άλλη "Βία" μπορεί να το αναλύσω αργότερα. Ο κ. Κατρούγκαλος με καλύπτει γενικά εδώ που τα λέμε: 



Και σε αυτό το άρθρο πάντως σε ξύλο θα επικεντρωθώ και συγκεκριμένα στη μαλακία που μας δέρνει όλους ανεξαιρέτως. Ο Έλληνας γενικά φημίζεται για την μαλακία του. Παλιά νόμιζα ότι πρόκειται για κάποιο κοινωνικό ταμπού αλλά μέρα με τη μέρα συνειδητοποιώ τη θλιβερή πραγματικότητα και την αγάπη που τρέφουμε σαν λαός για τη μαλακία. Η Μαλακία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από εθνικό μας άθλημα μέχρι και εθνική και αγαπημένη μας λέξη. Οι ξένοι γενικά πρώτα μαθαίνουν τη λέξη μαλάκας και μετά τις υπόλοιπες χρήσιμες όπως σουβλάκι, τζατζίκι, γκόμενες, θάλασσα κ.τ.λ. Μαντέψτε γιατί και που τους χρησιμεύει....

Το ωραίο πάντως είναι ότι γνωρίζουμε ότι είμαστε μεγάλοι μαλάκες και το επιβεβαιώνουμε κάθε μέρα χαρακτηρίζοντας τους γύρω μας αλλά και τον εαυτό μας  φυσικά. Μεγάλη αρετή η αυτογνωσία αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Πρώτα απ' όλα φαίνεται ότι όσο κι αν γκρινιάζουμε, όσο και αν βασανιζόμαστε από την οικονομική κατάντια και τις πολιτικές που ακολουθούνται, δε λέμε να σηκώσουμε κεφάλι. Μας αρέσει να ζούμε σκλάβοι. Ή καλύτερα μας έχουν συνηθίσει να ζούμε έτσι. Αλλά ο Έλληνας  περνάει τέλεια και τα σπάει! Τα τελευταία 30 χρόνια ειδικά, μετά τη μεταπολίτευση, έχουμε μάθει να ζούμε εξαρτώμενοι από διεφθαρμένους πολιτικούς. Πολιτικοί που μοιάζουν με μία γκόμενα, που μας παίρνει τα πάντα, δε κάνει καλό σεξ, αλλά παρόλα αυτά εμείς εκεί! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΕΣ!

Γενικά μας αρέσει να βολευόμαστε. Ακόμη και τώρα, που κινδυνεύουμε να μας πάρουν ακόμη και τα σπίτια με πλειστηριασμούς, που δεν έχουμε ψωμί να φάμε υπάρχουν τα γλειφτράκια που παρακαλάν για βόλεμα και τρέχουν πίσω από Πασόκους και ΝΔιτες.  Παρόλο που ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεψαν τη χώρα, τη λήστεψαν και συνεχίζουν να τη ληστεύουν, υπάρχουν αυτοί που τους τιμάν με την ψήφο τους. Και αυτοί βγαίνουν στα πάνελ με περίσσιο θράσος σε κοροϊδεύουν, σε λένε κοπρίτη, σε κλωτσάνε δυνατά και σου παίρνουν και τα πατατάκια.


Παρατηρώ αυτή τη γενική απάθεια και τον ωχαδερφισμό. Όποιον και αν ρωτήσω θα μου πει πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι σκατά. Αλλά στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν τα ίδια σκατά γιατί μπορεί ξαφνικά να άλλαξαν. Σκατά στα μούτρα σας! Έχουμε μάθει να ζούμε εξαρτώμενοι από πολιτικές υποσχέσεις και μοιάζει να περιμένουμε ένα Χριστό να έρθει να μας σώσει. Έτσι όλοι βολεύονται στην παρούσα κατάσταση και περιμένουν είτε να τους σώσει ο Τσίπρας είτε τη βγάζουν στα κάτεργα με 400 ευρώ μισθό και το γουστάρουν τρελά.

Από την άλλη οι αριστεροί στην Ελλάδα σφάζονται μεταξύ τους. Υπάρχει γενικά μία σύγχυση και σε αντίθεση με τη δεξιά που έχει συμπορευτεί με αστυνομία, κανάλια και την οικονομική ελίτ της χώρας και σκέφτεται πιο έξυπνα και πονηρά οι αριστεροί διαφωνούν μεταξύ τους, σπάνε σε 94941298749411949849841 παρατάξεις (μλ κκε, κκε μλ, ΜαΛακία κκε, Συριζα, Μυριζα κτλ)  και απλά συναντιόνται και λένε γεια σε καμία πορεία, βρίζουν τη μάνα του Σαμαρά και τον ίδιο και μετά την κάνουν και ξαναβρίσκονται όταν ο Κεδίκογλου κλείσει καμία ΕΡΤ. Πραγματικός αγώνας μια φορά δε φαίνεται να γίνεται και αυτό που ξεχωρίζει είναι κυρίως μικροκομματικοί διαπληκτισμοί και σκοπιμότητες.   Ιδιαίτερη αντιπολίτευση από την άλλη δεν υφίσταται με τον ΣΥΡΙΖΑ να χαϊδεύει τα αυτιά της ΝΔ και να κουρνιάζει σε καμία γωνίτσα όταν λασπολογούν εις βάρος του λες και έκανε κάτι αν και στην πραγματικότητα είναι Παναγίτσα, κι ενώ θα μπορούσε να διαδραματίσει πολύ πιο σημαντικό ρόλο και να διεκδικήσει μία αξιοπρεπή θέση στην πολιτική ζωή της χώρας.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω και άλλα παραδείγματα για τη Μαλακία που μας δέρνει, αναφερόμενος σε θέματα όπως αυτό της ΕΡΤ, της παιδείας, των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων και τη λάσπη που έχουμε καταπιεί και φτύνουμε δεξιά και αριστερά επειδή το είπε ο Πρεντεντέρης και το χάψαμε. Μαλάκες με περικεφαλαία. Τα ΜΑΤ είναι επίσης μία ακόμη κλασσική περίπτωση της μαλακίας που μας δέρνει κυριολεκτικά όμως. Θα μπορούσα να πιάσω και το θέμα της ΧΑ, αλλά κουράστηκα να το ακούω τόσες μέρες και να το βλέπω παντού. Να φανταστείτε έχω φτάσει σε σημείο να αναπολώ τα τούρκικα τόσο σούπα που έγινε το θέμα.

Παρακάτω παρουσιάζουμε το λογότυπο από το Νέο κόμμα που θα εμπιστευτούν εκατομμύρια Έλληνες και θα τους αντιπροσωπεύει επάξια. Ο Αντώνης το εγκαινίασε βγάζοντας ένα υπέροχο λόγο. Δείτε τον εδώ!


Καλή συνέχεια Ελλάδα. Ίσως πιστεύω ακόμη σε 'σενα. Α! Και την επόμενη φορά που θα πας να ψηφίσεις φίλε μου φέρε στο νου σου αυτή την εικόνα:


Και μετά ξανασκέψου το.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου